Kernwaarden

 • Spelend leren
  Kernwaarden De Schom

  Spelend leren

  Hier kan ik spelend leren en voel ik me goed. De school gebruikt de leefwereld van kinderen om het welbevinden te verhogen en de betrokkenheid te stimuleren. Onze school heeft een groene speelplaats en ligt nabij het natuurgebied De Maten waar we regelmatig op ontdekking gaan. Onderzoek toont immers aan dat kinderen betere leerprestaties hebben in groene scholen.

 • Verbondenheid
  Kernwaarden De Schom

  Verbondenheid

  Vanuit een christelijke geloofstraditie leer ik waarden zoals verantwoordelijkheid, solidariteit, verwondering, hoop, ….  Ik leer samenwerken en samenleven op een warme manier.  Daarom zet ons team sterk in op sociale vaardigheden, gevoelens herkennen en uiten, verbondenheid.  We gaan respectvol en warm om met elkaar!

 • Verantwoordelijkheid
  Kernwaarden De Schom

  Verantwoordelijkheid

  Hier leer ik op een respectvolle manier omgaan met onze aarde zodat het een plaats blijft waar het fijn is om samen te leven. Ik leer dat er in de samenleving afspraken en regels zijn. Ik ontdek dat samenleven kan, als ik hier zelf goed aan meewerk. Ik word uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen voor mezelf, de anderen en het grotere geheel.  Samen met anderen werk ik aan een fijne leef- en leeromgeving voor alles en iedereen.

 • Talenten
  Kernwaarden De Schom

  Talenten

  Hier kan ik ontdekken wie ik ben en wie ik wil worden. Ik durf en mag mezelf zijn. Ik neem initiatief, leer volhouden en geloof in mezelf. Onze school moedigt alle kinderen aan. We geven positieve feedback en bevestigen hen in hun groei. Elk kind krijgt kansen. 

 • Taal
  Kernwaarden De Schom

  Taal

  Taal is er doorheen de hele dag. Hier spreek ik Nederlands. Ik luister, praat, lees en schrijf in allerlei betekenisvolle situaties. Ik voel mij goed en kan mijn spreekdurf tonen.

 • Sportiviteit
  Kernwaarden De Schom

  Sportiviteit

  Hier leer ik bewegen en sporten. Ik leer mijn eigen mogelijkheden en begrenzingen aanvoelen, kennen en verleggen tijdens binnen- en buitenactiviteiten. Ik leer rekening houden met anderen in een eerlijk spel. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de basis om fysiek en mentaal te groeien. In de les bewegingsopvoeding proeven de leerlingen van een waaier aan bewegingsdomeinen. Zo zetten wij bijvoorbeeld in op zwem- en fietsvaardigheden vanaf de eerste kleuterklas.

 • Media
  Kernwaarden De Schom

  Media

  Hier leer ik enthousiast en zelfstandig omgaan met media en mediamaterialen. Ik leer kritisch zijn tegenover sociale media en alles wat er via media gebeurt. Ik verwerf praktische vaardigheden met digitale middelen. Onze school biedt smartborden, I-pads, internet, computers, tijdschriften, kranten, boeken, … aan. Zo leren kinderen op een veilige, doordachte en creatieve manier omgaan met deze media.

 • Kennen en kunnen
  Kernwaarden De Schom

  Kennen en kunnen

  Hier leer ik nieuwsgierig zijn, nieuwe dingen ontdekken en er over leren. Ik exploreer de wereld rondom mij, verwerf inzichten en vaardigheden om problemen te leren oplossen. Ik krijg de kans om hetgeen ik leer toe te passen in nieuwe uitdagingen. Zowel binnen als buiten het klasgebeuren word ik gestimuleerd om mijn denken te vergroten. Dit geeft mij Zin in Leven en Zin in Leren.